Dag voor de RadioAmateur 2015

IMG_4203Op zaterdag 7 november 2015 zal de 55e Dag voor de Radio Amateur in Apeldoorn plaatsvinden. En net zoals vorig jaar hebben we plannen om weer een stand te organiseren waar diverse DMR apparatuur te zien is.

Natuurlijk komt ook Guus met zijn DVMEGA hotspot voor D-star, maar we hopen stiekem dat tegen die tijd zijn DVMEGA dual-band transceiver verkocht wordt die zowel D-star alsook DMR en mogelijk System Fusion aan boord heeft.

Diverse SysOps zullen de stand bemannen en gebruikers van het DMR-netwerk kunnen hun apparatuur kosteloos laten updaten. Ook zal de HAMNET-crew aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en is er wat apparatuur te zien. We hebben vermogen dat tegen die tijd een tweede accesspoint actief zal zijn naast het reeds aanwezige toegangspunt in de Gerbandytoren. Als verassing zijn er wellicht System Fusion repeater(s) en apparatur te zien.

IMG_4200Over repeaters gesproken: Ook analoog is er dekking. De mannen van de repeaters komen ook en zullen de bovenregionale repeaters PI3UTR en/of PI2NOS aansteken zodat er indoor dekking is in de hal.

Al met al genoeg te zien, naast de presentaties die later aangekondigd worden, de radiomarkt, de zelfbouw- tentoonstelling en natuurlijk het belangrijkste: het weerzien van oude bekenden.

Toegangskaarten voor de Dag voor de Radio Amateur kosten dit jaar 9 euro, maar VERON-leden kunnen deze in de voorverkoop bestellen via de locale afdelings secretaris a 7 euro. Dat scheelt ook nog eens een keer wachten aan de kassa. Let op: De voorverkoop is enkel in de maanden juli/augustus, dus meld je tijdig bij de afdeling mocht je van deze actie gebruik maken.

 

Namens vele digipeater beheerders van Nederland en de vrienden van de bovenregionale repeaters PI2NOS, PI3UTR en HAMNET, tot 7 november a.s. in Apeldoorn.

Meer info: https://www.veron.nl/evenementen/dag-voor-de-radio-amateur-dvdra/

Geef een reactie