Hotspots en DMR ID’s

Hotspots. Zoals we eerder schreven wordt er hard ontwikkeld aan hotspots voor DMR. Mensen die actief zijn met D-Star kennen deze al. Een Hotspot is een mini zendontvanger met een vermogen van enkele milliWatts, voldoende om indoor dekking te creeren in je huis of kantoor. Diverse zendamateurs werken momenteel aan de ontwikkeling van een hotspot dat compatible is met DMR.

Op de Franse website draf.asso.fr staat inmiddels uitleg over hoe een hotspot werkt in het netwerk. Voor een hotspot wordt geen apart ID uitgegeven. Dit omdat de 7-cijferige ID’s dan te snel op zouden raken. De hotspots op het netwerk maken allemaal gebruik van het ID: 901004. “901” is de MCC-ITU voor “worldwide” gebruik en “004” is de identifier for the DV4. Op het dashboard wordt dit automatisch omgezet naar “hotspot”.

fdgahche

Geef een reactie