Voordelen van BrandMeister worden steeds meer zichtbaar

brandmeisterUpdate: BrandMeister en DMRplus toch gekoppeld! Op dit moment is de koppeling met DMRplus weer aangezet en kan ook hiermee getest worden!

De laatste dagen is er weer veel ontwikkelt met betrekking tot de Mastersoftware BrandMeister.
Van s ‘morgens vroeg tot in de nacht wordt er volop getest met alle mogelijkheden van de software. Met een ongelofelijk grote inzet wordt er gebouwd aan dit netwerk door PD0ZRY, PD0RAF, R3ABM op de achtergrond en diverse repeater beheerders. Groot voordeel is het open karakter van de software waardoor er makkelijk door de programmeurs “tegenaan” geprogrammeerd kan worden. Nog 5 repeaters staat gekoppeld aan de DMRplus master. Zaterdag zullen PI1ZLD, PI1APD en PI1ZOB ook overgaan op BrandMeister. Van PI1TWE en PI1NIJ is nog onduidelijk wanneer zij de overstap naar BrandMeister gaan maken. Aanstaande zaterdag zullen er tijdens een meeting op de dag van de radioamateur 2015 afspraken gemaakt worden over de inrichting van het nieuwe netwerk. Hierna zullen de codepluggen zoals die verspreidt worden via hamdigitaal.nl successievelijk worden aangepast. Gebouwd wordt er aan een voorziening om de repeaters op afstand te kunnen configureren. Het SelfCare center gaat een belangrijke rol spelen om een en ander goed te laten werken voor de eindgebruikers. De verschillende merken van apparatuur die gebruik maken van het DMR netwerk kunnen vaak niet goed samenwerken als het gaat om SMS en GPS. In het SelfCare center gaat dit worden opgelost.
Het principe van het DMRplus netwerk van Tijdsloten gekoppeld aan Talkgroepen zal waarschijnlijk grotendeels worden losgelaten. Er zal hoofdzakelijk gebruik gemaakt worden van Talkgroepen. Op welk Tijdslot je dan werkt is niet meer van belang. Zo komt er waarschijnlijk een Talkgroep voor:

4501 Noord Nederland
4502 Midden Nederland
4503 Zuid Nederland
4504 Oost Nederland
5057 Koppeling met APRS
2049881 Koppeling DStar reflector XRF088 module A
2049882 Koppeling DStar reflector XRF088 module B

Hierover zullen aanstaande zaterdag afspraken gemaakt worden!

Het Dashboard van BrandMeister vind je hier!
Het Dutch only Dashboard van BrandMeister vind je hier!
De Status pagina van het BrandMeister netwerk vind je hier!
De SelfCare pagina van BrandMeister vind je hier!

Eén van de fascinerende mogelijkheden van BrandMeister zie je hieronder. Als je private call doet naar 9990 Echo krijg je een bericht terug met jou signaalsterkte!
IMG_5708

Comments are closed.