Misbruik op een repeater waargenomen? Stuur een email naar het AT!

Agentschap Telecom opent een emailadres voor zendamateurs om Agentschap Telecom te laten weten waar, wanneer en hoe er intruders op de Nederlandse repeaters worden waargenomen.
Dit adres is repeaterstoringen@agentschaptelecom.nl. Als zendamateurs tijdens dit intruden vaker op de ingang van een repeater luisteren kan snel waardevolle informatie worden verzameld over de locatie waar intruders zich bevinden. Met deze informatie kan Agentschap Telecom dan een gericht onderzoek doen met een flinke kans van slagen. Wangedrag van mede-zendamateurs kan hier ook gemeld worden, maar dit is in eerste instantie een taak van de zendamateur zelf om daar iets van te zeggen (sociale controle).

Door dit emailadres is het ook niet meer nodig om een storingsmelding over deze ‘storingen’ in te dienen. Agentschap Telecom weet dat dit intruden plaats vind en wil daar tegen optreden echter ontbreekt het nu aan voldoende richtinggevende informatie. Als u een email naar dit adres stuurt dan krijgt u een automatisch antwoord, zie hieronder. Dit is een bevestiging van de ontvangst van uw email, maar er zal geen terugkoppeling op uw email plaatsvinden. Resultaten van het Agentschap zullen wij via daartoe geëigende kanalen verspreiden waardoor de hele amateurgemeenschap op de hoogte wordt gebracht.

De tekst van het automatisch antwoord van dit emailadres luidt:

Geachte storingsmelder,
Dank u wel voor uw melding, wij verzamelen deze informatie om gericht op te kunnen treden tegen intruders van amateurfrequenties dan wel gedragsproblemen van radiozendamateurs bij het gebruik van repeaters. Wij nemen uw melding niet individueel in behandeling, maar verzamelen informatie om vervolgens gericht op te kunnen treden.

Als uw melding voor ons aanleiding is om daadwerkelijk een storingsmelding aan te maken, nemen wij via deze mailbox nog contact met u op.

Met vriendelijke groet,
Agentschap Telecom

Comments are closed.