DATV uitzendingen PI6ATV over naar DVB-S2

Op 20 december a.s. zullen de digitale uitzendingen van PI6ATV vanuit IJsselstein worden uitgezonden in DVB-S2 mode. Er wordt gebruik gemaakt van 8PSK met een 3/4 FEC en een symbolrate van 22,5 MS/sec. De digitale uitgang zendt uit op 10.290 MHz.

In de Transport Stream zijn alle ATV-repeaters die ontvangen worden in IJsselstein als individueel kanaal terug te vinden. Er is een HD webcam, een signaal analyzer en er wordt gewerkt aan mogelijkheden om bijvoorbeeld de beelden ook te streamen via hamnet. Ook zijn alle ingangen apart te bekijken. Met het overschakelen vaar DVB-S2 is er ruimte voor meer kanalen met een betere kwaliteit. Ook worden uitzendingen in 4K mogelijk.

Een DVB-S2 ontvanger is al voor 2 tientjes te koop bij Ali. Een zogenoemde ‘Free to air’ ontvanger zoals gebruikelijk in Duitsland of de Nederlandse ‘campingsets’ voldoen ook. In combinatie met een ‘ZTM LNB‘ van 49 euro en wat satelliet coax ben je in staat om de uitzendingen te ontvangen. Wil je zelf DATV uitzendingen maken dan is dit gemakkelijk mogelijk via een ADALM-Pluto. Hierme kan je zelf ook in DVB-S2 uitzenden. 

Comments are closed.