PI1UTR weer in de lucht!

240px-Gerbrandy_towerSinds 21 mei was PI1UTR vanwege een verplaatsing naar de definitieve locatie in de Gerbrandytoren van IJsselstein uit de lucht. Voor de verplaatsing moesten behoorlijk wat werkzaamheden worden uitgevoerd door Paul PE1RJV en Mischa PA1OKZ. Zo moest er een nieuwe aluminium 19 inch kast geheel uit elkaar gehaald worden en in de mastcabine op 220 meter hoog weer worden opgebouwd. Daarnaast werd de repeater PI3UTR vervangen, de servers moeten worden vervangen, de combiner moest geplaatst worden, de filters worden nagemeten en er wordt een nieuwe antenne geplaatst. De setup bestaat nu uit een Icom RP-4000 voor D-Star en een Hytera RD985 voor DMR een Motorola combiner en bandpass filter en een Kathrein 5 dBd antenne. D-Star en DMR zitten dus op dezelfde antenne. PI1UTR werkt nu met 5 watt ERP op 220 meter hoogte. Met deze DMR service wordt in gezamenlijkheid met de andere repeaters het midden van Nederland en de Randstad afgedekt.

Paul en Mischa bedankt!

PI1UTR verplaatsing

 

 

 

 

Geef een reactie