Stroomstoring teistert PI1AMS

groot_120417-StroomstoringGisteren had Amsterdam Nieuw West wederom te maken met een grote stroomstoring. Door de storing ging ook de service van PI1AMS plat. Voor de toekomst zal de repeater worden voorzien van een noodstroomvoorziening maar helaas was die tijdens de storing nog niet beschikbaar. Door de noodstroomvoorziening blijven in ieder geval de lokale talkgroepen beschikbaar waardoor er wel gecommuniceerd kan worden. De internet verbinding gaat dan natuurlijk wel down! Hiervoor wil de projectgroep een oplossing vinden zodat de repeater onder alle omstandigheden zal blijven werken. Gedacht wordt aan een eigen netwerk (HAMNET) waardoor DMR repeaters onafhankelijk van internet kunnen blijven werken. Hierdoor wordt het DMR repeater-netwerk wellicht ook interessant voor DARES toepassingen.

Storing

Geef een antwoord