Firmware versie 7 Hytera, ik zeg doen!

CPS700Nu het stof rondom de release van firmware versie V7.00.11.005 is opgetrokken toch maar eens kijken wat het heeft opgeleverd. Een aantal problemen die er waren met betrekking tot de compatibiliteit tussen de verschillende apparaten zijn opgelost. Zo kan een codeplug gemaakt in de CPS software V7.00.07.017 worden ingelezen in radio’s van dezelfde serie. Dus een codeplug voor de MD785(G) kan in alle MD785(G) worden ingelezen. Voorheen kon de codeplug voor de MD785(G) niet worden ingelezen in dezelfde radio waarvan het modelnummer eindigde op L. Ook kon de codeplug voor de PD685G niet worden ingelezen in de PD685. Nu kan dat dus wel!

Ook is het mogelijk om twee keer het CPS programma te openen en de channels van de ene radio in de CPS van de andere te kopiëren. De naam aanpassen en wat aanvullen en je hebt een heel kanaal geprogrammeerd! Dat scheelt tijd. Het is nog niet perfect maar het kan wel!

Wat nog steeds niet kan is dat je de contactlijst kunt exporteren, bijwerken en weer kunt importeren. Helaas is deze verwachting niet uitgekomen en mocht er een vertegenwoordiger van Hytera meelezen dan hierbij de hartenkreet dit nu eens op te lossen.

Persoonlijk vind ik in deze upgrade een aantal toevoegingen die de moeite waard zijn. Ben je niet vertrouwd met het upgraden zoek dan iemand op die je kan helpen. Het kan namelijk fout gaan! Echte defecte apparatuur hebben we nog niet aangetroffen maar de dataset van de radio herstellen is al wel een paar keer gedaan. Overigens verloopt het upgraden van deze firmware versie niet anders dan alle voorgaande upgrades! Kan je het niet zelf kom dan met je radio naar de 40e Landelijke Radio Vlooienmarkt op 21 maart in Rosmalen. Wij zijn daar weer aanwezig om u op weg te helpen.

Hier nog even alle verbeteringen zoals beschreven in de release notes:

Optimization for Portable/Mobile Radios in R7.0

– All Call Decode Optimization
– Roam/Scan Indication Optimization (nice fix)
– Position Query Enhancement
– GPS Display Enhancement
– Horn & Lights Enhancement
– Emergency Off Enhancement
– CTCSS Tail Revert
– GPIO Programmable Functions Enhancement
– Programmable Keys Enhancement
– Radio Password Tries
– RSSI Threshold
– Work Order Optimization
– OTAP Optimization

Hytera-MD785_2602New Features

– Extended Pseudo Trunk (XPT)
– Vote Scan (“analog” roaming…but more limited)
– Channel Switch Via Keypad
– Up/Down Programmable Key
– MIC Selection
– SPK Selection
– Editing Phone List
– Editing RX Group List
– Day/ Night Mode
– Telemetry Tone
– Wired Cloning between Radios (good for ARES/RACES)
– Viewing Channel Info
– GPS Send On Emergency
– Output Audio Limit Level (mobile only – oh well)
– Swedish and Norwegian Menu
– P6 Series Smart Battery
– Supporting Mobile Radio VOX Accessory
– Bluetooth Adapter of Mobile Radio
– Radio Displayed Data Broadcasting
– Channel Info Broadcasting and Query
– Zone Alias Query
– Call Alias Broadcasting
– Call Alerts Broadcasting

Optimization for Tools in R7.0
– Channel Data Copying Enhancement
Can now copy and paste from different model radios – major improvement

Geef een reactie