Meer vertraging voor de CS7000

DMR-DSTAR-Radio-CS7000Er is weer vertraging ontstaan rondom de release van de CS7000. Op de diverse blogs wordt met ongenoegen gereageerd op deze vertraging. Het project van CS systems, dat de opvolger moet worden van de veel gebruikte CS700, komt maar niet van de grond. Boze tongen beweren dat de CS7000 er nooit zal komen terwijl andere beweren de Jerry de CS7000 op de Hamvention in Dayton op 12 mei zal presenteren. Als reactie op alle commotie heeft Jerry Wanger CEO van CS systems nu toegezegd meer te gaan publiceren over de voorgang van het project. Het project hangt nu op het niet kunnen gebruiken van de “on board” codex van de C5000 chip. Jerry schrijft hierover:

One of the primary things holding me back was the A/D and D/A converter attached to the speaker amplifier and microphone amplifier.

I was hoping to use the A/D and D/A converter on the C5000 chip. Because the spec is written in Chinese I had to depend on the manufacturer to tell me how to do it. It turns out both my manufacturer and the people who make the chip says I cannot use the on board Codec for general purpose applications.

The next approach is to use the DVSI vocoder attached to an external Codec as showed in their application notes. I have not been able to study the details but I was hoping someone in this group could tell me if I could use the DVSI AMBE 3000R to read the raw A/D data and write directly into the D/A converter without having to execute the AMBE algorithms.

The last approach is to have an external A/D/ and D/A converter attached directly to the microprocessor.

Any suggestions?

Jerry Wanger KK6LFS

Geef een antwoord