Ook DMR repeaters in Frankrijk door middel van HamNet verbonden

cropped-LOGO_DRAF_20151

Bron: dr@f.asso.fr

Dit weekend is de Franse DMR repeater F1ZOI van Parijs verbonden met de C-Bridge DMR-France via het Hamnet netwerk. Rémi, F6CNB de initiatiefnemer voor de Hamnet ontwikkeling voor Ile de France, was in staat om de apparatuur te installeren en de verbinding op te bouwen.

De volgende prestaties zijn na diverse test bereikt: Een link op 5745 MHz is opgezet tussen de RC Clamart (F8KHQ) en la Défense (F1ZOI), met een 50 Mb/s doorvoer over 12 km. De reactietijd met de C-Bridge is teruggebracht tot ongeveer 25ms.

F1ZOI is beschikbaar voor radioamateurs om een aansluiting te maken op het Hamnet la Défense. Op dit moment zal alleen de zuidzijde worden aangestraald met de antennes.

Het verbinden van DMR repeaters aan het Franse HamNet zal worden uitgebreid met mogelijk DATV relais of D-Star repeaters. Hamnet is een geweldig hulpmiddel voor mensen die projecten willen realiseren over dit voor radioamateurs gereserveerde netwerk De DR@F – Digital Radioamateur France zal het netwerk gebruik gaan bevorderen en aanbieden aan iedereen.
F1ZOI-Hamnet-570x350
hamnet France

Geef een antwoord