Tweede DMR-repeater in Amersfoort

DMR-logoBron: hamnieuws.nl

Er komt een tweede DMR-repeater nabij Amersfoort. De keistad telt momenteel al een Motorola repeater die op het MARC-netwerk is aangesloten, maar veel gebruikers zien toch liever een koppeling met het Hytera-netwerk dat in Nederland 18 repeaters met een landelijk dekkend netwerk heeft.

Het MARC-netwerk bestaat uit slechts 6 repeaters. De repeater zal opgesteld worden in Spakenburg en een ATOF is inmiddels toegewezen op 438.3000 MHz. De repeater zal onder de call PI1SPA uitzenden en is naar verwachting binnen twee maanden actief.

SysOp PD0RAF laat aan Hanieuws weten dat een opstelpunt reeds beschikbaar is. Er kan gebruik gemaakt worden van de antenne-opstelling op een lichtmast bij het voetbalveld van SV Spakenburg, die een totale hoogte van 22 meter heeft. Deze antenne wordt ook gebruikt voor een APRS iGate op de 2-meter band.

PI1SPA

Gezien de ligging aan het IJsselmeer zal er ook in de regio Almere en HIlversum goede dekking moeten ontstaan. Op de website van de VERON afdeling Amersfoort is meer informatie te vinden over de repeater en donaties.

Geef een antwoord