Hytera apparatuur voor C2000

HyteraofficeNiet echt een DMR bericht maar vanwege het grote aantal Hytera gebruikers op het DMR netwerk toch interessant om te weten!
Op 18 juni maakte Hytera Mobilefunk GmbH bekend dat zij de finale toekenning hebben ontvangen van het eerste deel van de totale order. Dit eerste deel bestaat uit het vervangen van de “voice” apparatuur van meldkamers en gebruikers voor het C2000 systeem.
C2000 is het landelijke communicatiesysteem voor de hulpverleningsdiensten in Nederland. Het wordt 7×24 uur gebruikt door vooral politie, brandweer, ambulancediensten en bepaalde onderdelen van het ministerie van Defensie zoals de Koninklijke Marechaussee. Hulpverleners kunnen met C2000 communiceren met de meldkamer en met elkaar. Het systeem wordt ook gebruikt bij grootschalige incidenten en rampen. Het C2000-netwerk heeft in 2004 de bijna honderd verschillende analoge netwerken van de hulpverleningsdiensten vervangen.
Het Ministerie van Veiligheid en Justitie gaat de totale infrastructuur de komende tijd in drie delen vervangen.

Deel 1 het vervangen van spraak apparatuur in meldkamers en van gebruikers (T2000)
Deel 2 het vervangen van het “paging” systeem voor het alarm systeem P2000
Deel 3 het vervangen van de systemen van de meldkamers

Voor opkopers en radioamateurs wordt het wellicht interessant de Domeinen Roerende Zaken in de gaten te houden want verwacht mag worden dat langs deze weg veel “oude” apparatuur gedumpt gaat worden.
C2000
C2000antenne

Geef een antwoord