PI1RTD tijdelijk uit de lucht

Het is een beetje stil geweest rond de repeaters in de regio Haaglanden. Daarom een update. Hoewel het stil was rond de repeaters in de Haagse regio zijn onderhuids de voorbereidingen wel doorgegaan.

PI1RTD

In de afgelopen maanden heeft de DMR-repeater PI1RTD tijdelijk proefgedraaid in Rijswijk. Toch werkte het daar niet goed. Het bereik bleek heel beperkt. Het is niet helemaal duidelijk waarom op die locatie de repeater niet goed functioneerde. Mogelijk lag het aan de antenne, kabel of de connectoren. Of misschien wel aan allemaal. Tijdens de test op de werkbank werkte de DMR-repeater prima en ook het testen van de antenne, connectoren en de kabel leverde geen duidelijke oorzaak op. We hebben besloten de DMR-repeater buiten gebruik te houden totdat deze binnenkort op definitieve locatie (de Alticom-toren) geplaatst wordt.

Plaatsing antennes en kabels Alticom-toren    PI1RTD_toren

Op dit moment wachten we op toestemming voor het ingediende antenne- en bekabelingsplan in de Alticom-toren. Het is de bedoeling om twee UHF-rondstralers van het merk Procom te plaatsen. Eén antenne is bedoeld voor de DMR-repeater PI1RTD en de andere voor de D-STAR repeater PI1HGL. Beide repeaters komen daarmee samen op de Alticom-toren.

bron: http://www.repeaters-haaglanden.nl

Geef een reactie