PI1ZLB “on the move”

Bron: dmr-limburg.nl

27 juni 2015 – Opbouw repeater op Quirinaalhof – deel 1

Het is zaterdag 27 juni 2015. In de aanloop naar de verhuizing van PI1ZLB die op 10 juli 2015 plaatsvindt, wordt vandaag de 19″-kast opgehangen. Deze kast zal straks een veilig onderkomen bieden voor de Hytera DMR-repeater, de cavity, de voedingsunit en een kWh-meter. Gisteren zijn de draadeinden en de chemische ankers gemonteerd; we hebben dit een dag eerder gedaan zodat e.e.a. goed heeft kunnen uitharden. Onderstaand een korte foto-impressie van vandaag.

kast ophangen - 1

Even ‘checken’ of de draadeinden die gisteren zijn gemonteerd goed zijn uitgehard. Het blijkt dat je er een paard aan kan (op)hangen, er is geen beweging in te krijgen. Bedankt meneer Fischer 😉

kast ophangen - 6

Even kijken of de uitsparingen in de kast de draadeinden wel ‘binnenlaten’. Oeps, past niet helemaal, zelfs niet met het nodige duw- en trekwerk … :-)

kast ophangen - 4

Zo zie je maar, we hebben niet voor niets de boormachine met ijzerboor meegenomen. Ook na één keer uitboren, past het zaakje nog steeds niet. De 19″-kast wordt nog 2 keer van de grond naar de muur verplaatst en past uiteindelijk toch. De aanhouder wint.

kast ophangen - 5

De bouten worden met vereende krachten op de draadeinden gedraaid, de eerste slagen “bis zum Anschlag” met de hand …

kast ophangen - 7a

… en de laatste slagen, net zoals het vastdraaien van een autowiel, kruisgewijs met een steeksleutel. En vast is vast, “zeker en vast”, oh nee, “vast en zeker”.

kast ophangen - 8

Kijk eens, het boeltje hangt, klaar om de apparatuur te ontvangen. De jongens (allen 37-plussers) zijn trots op dit staaltje werk.

kast ophangen - 2

En nog een kiekje richting Wolder (Maastricht Zuid-West). Wat een geweldig uitzicht hier …

kast ophangen - 3

… en eentje richting noorden. @Math (PA3GDS) : bedankt voor de (fysieke) hulp en het maken van de foto’s !

Geef een antwoord