CCS 7 (DMR) ID kwijt bij roepnaam wijziging

DMRpluslogoHans-Jürgen, DL5DI laat ons weten dat bij na een registratie het wijzigen van de roepnaam gekoppeld aan het CCS7 ID, vanuit technische overwegingen, niet meer mogelijk is. Krijg je een nieuwe roepnaam dan is ook een nieuw CCS7 ID noodzakelijk. Omdat de ID data wordt ingelezen in de DMR-Master, sMaster, Monitor-Server, Bridges, CCS/DCS-Server, Gateways en andere infrastructuur en wereldwijd wordt opgeslagen in tabellen kan deze database niet zonder meer worden gewijzigd. Omdat er bijna dagelijks klachten waren over roepnamen en ID die niet juist bleken te zijn worden er geen veranderingen meer doorgevoerd. Je krijgt dus éénmaal een ID gekoppeld aan je roepnaam. Krijg je een nieuwe roepnaam dan moet je dus een nieuw ID aanvragen!

Oude ID’s worden ook niet meer uitgegeven! Dit geldt natuurlijk zolang als er ID’s beschikbaar zijn. Hiermee wordt ook voorkomen dat een ID van een overleden OM weer in omloop komt.
Ook als iemand een dubbel ID heeft en deze inlevert wordt deze niet opnieuw uitgegeven!
Op dit moment staan er meer dan 20.000 gebruiker-, 2000 repeater registraties en worden er soms 100 nieuwe registraties gedaan per dag. Het registratieteam vraag een ieder zijn registratie na te kijken. Dat kan via deze link. Mocht de registratie niet kloppen geef dat dan door via: idteam@dmr-marc.net

Geef een reactie