HartverWARMende Dag van de Radioamateur 2015

veronWat is het warm heh hoorde je gisteren om je heen. Bij het opengaan van de deuren was direct de temperatuurverhoging te voelen en dat kwam niet alleen door de record hoge buitentemperatuur. Bij de DMR stand stond direct een rij van radioamateurs die hun nieuwe of oude radio wilde laten programmeren met de nieuwste firmware en codeplug. Evenals vorig jaar kregen we ook weer te maken met een nieuwe PD785(G). Deze heeft een nieuwe processor waardoor de codeplug niet direct in het apparaat gezet kan worden. Voor degene die hier last van hadden heeft Carel PA3EHA al een codeplug gemaakt die via een mailtje kan worden aangevraagd. Voor de oplettende lezer er komt dus ook weer een firmware en cps software upgrade van Hytera aan! De dag verliep in een roes van leuke gesprekken met bekende en onbekende OM’s en wat ons betreft is de doelstelling van een eigen stand op de DvdRA ruimschoots bereikt. Veel mensen zijn weer verder op weg geholpen in DMR land.
Om 14.15 uur stond de eerste DMR Sysop Meeting van Nederland gepland waarin de beheerders van de repeaters afspraken hebben gemaakt over de toekomst van het DMR netwerk. Het verslag van deze meeting zal later vandaag worden gepubliceerd en is terug te vinden onder de menuoptie “Bestanden”. Het was een TOP dag en dat hebben we ook van velen terug gehoord. Dank aan de organisatie voor het beschikbaar stellen van de stand! Wij Robert PD0PVL, Johan PA3ANG en Peter PA3PM hebben het met genoegen georganiseerd. Rudy PD0ZRY bedankt van internet en alle andere faciliteiten Tot volgend jaar!
IMG_5719
IMG_5722
IMG_5717
IMG_5716
IMG_5721
IMG_5720

Comments are closed.