PI2NOS more Digital

scoopNiet direct DMR, maar zeker het vermelden waard!
Het netwerk van PI2NOS mag dan wel bestaan uit analoge zenders en ontvangers maar hierachter schuilt een groot digitaal HAM-netwerk. Het koppelen van de zenders en ontvangers via dit netwerk maakt het mogelijk de vrijkomende data te gebruiken voor allerlei toepassingen. Deze data wordt onder meer weergeven op de Kaartweergave die is gemaakt door Rene, PC7X. De laatste ontwikkelingen bestaan uit APRS weergave van stations en een hele bijzondere toepassing namelijk “Multilateratie of MLAT“. Multilateratie is een navigatietechniek gebaseerd op de meetgegevens van het verschil in afstand tot twee (of meer) ontvangers op een vaste plaats. Deze techniek maakt het mogelijk om van een station dat zich tussen drie of meer ontvangers bevindt de plaats te bepalen. De en andere ontwikkelingen gaan het intruderteam ook helpen bij het tegengaan van misbruik van de repeater.
Meer informatie over deze en andere ontwikkelingen van dit indrukwekkende repeatersysteem vind je hier!
IMG_0235

Comments are closed.