Snelle ontwikkeling Zelfbouw Repeaters

MMDVMWereldwijd zijn er diverse radioamateurs hun eigen DMR repeater aan het bouwen. Hiervoor wordt onder meer gebruikt gemaakt van een Arduino Due en een MMDVM oftewel een Multi-Mode Digital Voice Modem. Een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van software voor de MMDVM is Jonathan G4KLX. Hij heeft zijn software beschikbaar gemaakt op github.com/g4klx. De software voor zowel de Arduino als het Host programma op bijvoorbeeld de PC moet je zelf compileren. De ontwikkeling van deze zelfbouw repeaters gaat op dit moment erg snel. Op YouTube zijn al diverse video’s te vinden die de werking van de MMDVM laten zien. Wil je er zelf mee aan de slag lees je dan eerst in op bijvoorbeeld de Yahoo Group MMDVM en op de MMDVM blogspot. Inmiddels heeft Jonathan via de Yahoo Group MMDVM ook de gecompileerde file voor de MMDVM host beschikbaar gemaakt dus je hoeft zelf niet met Visual Studio 2015 aan de slag.
IMG_6328

https://youtu.be/nrwstzfR2z8

Comments are closed.