Tytera MD380 gehacked

TyteraBron: hamnieuws.nl

Enkele zendamateurs zijn erin geslaagd de Tytera MD380 DMR-portofoon te hacken. Hoewel de processor en JTAG beschermd was tegen uitlezen, hebben de Chinese software developers weinig aandacht besteedt aan verdere beveiliging.

Het resultaat is een werkende eigen firmware die geschreven is voor deze portable DMR-portofoon, met mogelijkheden om in de toekomst ook andere modulatie-soorten als D-Star, ACPO P25 en System Fusion. De ‘hackers’, KK4VCZ, DD4CR en W7PCH werken inmiddels aan deze opties.

De Tytera MD-380 is een gewilde DMR-portofoon, die in Nederland onder andere verkrijgbaar is bij Bamiporto.nl voor een bedrag van rond de 179 euro. Nu de zendontvanger onbedoeld ‘open source’  geworden is, lijken nieuwe functies in de toekomst sneller beschikbaar te komen.

Meer informatie over de hack is te vinden op de website hackaday.com.

Comments are closed.