Baofeng DM-5R onbruikbaar op repeaters

Inmiddels hebben de eerste experimenten plaatsgevonden met de fonkelnieuwe Baofeng DM-5R portofoon. Met deze portofoon doet Baofeng een eerste gooi naar de wereld van DMR maar dat is de early adopters niet goed bevallen.

Wat blijkt? Met de huidige firmware blijkt het toestel zeer vreemd gedrag te vertonen doordat tegelijk zowel tijdslot 1 als tijdslot 2 wordt uitgezonden, ongeacht de settings die men kiest.

Dit maakt de Baofeng DM-5R op dit moment onbruikbaar in netwerken zoals BrandMeister. Om die reden raden wij op dit moment van deze portofoon daarom sterk af. Het wel gebruiken van deze portofoon in een netwerk kan de netwerk beheerders doen besluiten om het gebruikte ID te blokkeren omdat de gehele netwerkfunctionaliteit negatief kan beïnvloeden.

inmiddels is de leverancier hiervan op de hoogte gesteld.www_radioddity_com-2016-baofeng-dmr-baofeng-dm-5r-dual-band-dmr-digital-radio-2000mah-31

 

 

Comments are closed.