Dag voor de RadioAmateur 2016

VERON-Logo-NieuwOp zaterdag 5 november 2016 zal de 56e Dag voor de Radio Amateur in Apeldoorn plaatsvinden. En net zoals vorig jaar hebben weer een stand waar vanalles te doen is.

dvdramapWe vieren op deze dag het eerste jaar van het BrandMeister netwerk. Precies een jaar geleden hebben op de DvdRA de repeater sysops het startsein gegeven voor BrandMeister Nederland. Rudy, PD0ZRY en Yentel, ON3YH zullen aanwezig zijn om het BrandMeister netwerk en het dashboard te promoten.

 

Op deze dag zal het ID-team olv William, PE1BMM “on the fly” CSS7 ID’s verstrekken. Koop je een DMR set op de beurs dan kan je dus met een kant en klaar systeem naar buiten lopen!

Natuurlijk komt ook Guus, PE1PLM met zijn DVMEGA multimode hotspot want inmiddels is de DVMEGAIMG_4200 geschikt voor DMR, DStar en C4FM, aan P25 wordt gewerkt. Ruud, PE1MSZ de maker van de Bluestack zal ook aanwezig zijn. Verder hopen we ook David PA7LIM te ontmoeten de maker van de BlueDV software voor Android en Windows.

Verder hopen we een werkende versie van de OpenSpot te kunnen laten zien die sinds kort via hamshop.nl verkrijgbaar is voor Nederland.

Zoals eerder bericht wordt er inmiddels stevig gewerkt aan de experimentele versie van de firmware voor de MD380. Roeland PA3MET zal op de stand aanwezig zijn om indien gewenst deze firmware te installeren op jouw MD380.

Diverse SysOps zullen de stand bemannen en gebruikers van het DMR-netwerk kunnen hun apparatuur kosteloos laten updaten. Ook zal de HAMNET-crew aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en is er wat apparatuur te zien. Aan het HamNet verbonden zal de repeater van PI2NOS te zien zijn die op deze dag de dekking in het gebouw zal verzorgen. Mischa PA1OKZ is natuurlijk ook aanwezig.

Al met al genoeg te zien, naast de presentaties die aangekondigd zijn is er, de radiomarkt, de zelfbouw- tentoonstelling en natuurlijk het belangrijkste: het weerzien van oude bekenden.

Toegangskaarten voor de Dag voor de Radio Amateur kosten dit jaar 9 euro, maar VERON-leden kunnen deze in de voorverkoop bestellen via de locale afdelings secretaris a 7 euro. Dat scheelt ook nog eens een keer wachten aan de kassa. Let op: De voorverkoop is enkel in de maanden juli/augustus, dus meld je tijdig bij de afdeling mocht je van deze actie gebruik maken.

Namens vele digipeater beheerders van Nederland en de vrienden van de bovenregionale repeaters PI2NOS, PI3UTR en HAMNET, tot 5 november a.s. in Apeldoorn.
img_5719

Ham Radio Convention 2016

On November 5th 2016 from 9.30-17.00 in the Americahal in Apeldoorn, The Netherlands

Visitors information for the Ham Radio Convention 2016On November 5th 2016, the 56th Ham Radio Convention will again take place in The Netherlands. Organiser is VERON, the Dutch radio society. Besides the official part, β€œthe Radio Amateur of the year 2015” supported by the Scientific Radiofonds Veder will be nominated and several lectures will be given. The homebrew exhibition, the AMRATO (Amateur radio equipment sales), and of course the VERON Components market (flea market). Several commissions and working groups are presenting their selves, we also again have a youngsters place. On this page you will find a brief overview of all you can find on November 5, in the Americahal in Apeldoorn, the Netherlands.

Comments are closed.