Stealthy antenne Comet ASF-430

Nu het digitale nieuws nogal dun is en ik even wat meer tijd heb leek het mij goed even te berichten over de Sharkfin-type Comet ASF-430 antenne. Omdat ik hoofdzakelijk in Amsterdam rond rij zocht ik een stealthy antenne voor op de auto. Hiervoor gebruikte ik een kleefvoet antenna maar je kan bij gebruik hiervan in Amsterdam beter gelijk je dure apparatuur afgeven aan iemand met een schoudertasje op de hoek van een straat. Al eerste berichtte hamnieuws.nl over deze antenne en ben direct naar een exemplaar op zoek gegaan. Dan valt niet mee want de antenne is, bij mijn weten, niet verkrijgbaar in Nederland. In mei bracht ik een bezoek aan Japan en bij mijn wandeling in het elektronica district van de stad Akihabara kwam ik de Comet ASF-430 antenne tegen. Ik sloeg natuurlijk gelijk mij slag en heb de antenne in de koffer mee naar huis genomen. In de praktijk bevalt mij deze antenna magnetische prima. In heb hem net achter de bestaande radioantenne geplaats. Zeker voor het gebruik op bijvoorbeeld PI2NOS en DMR werkt de antenne uitstekend en doet wat hij moet doen. Nu is het wachten op een leverancier in Nederland die de antenne wil gaan leveren.

 

Transmission Frequency: 430 ~ 440MHz
Receivable Frequency: 400 ~ 470MHz
Gain: 2.15dBi (1 / 4λ type) input resistance: 50W
Size: Length 148 × width 80 × height 84mm ·
Weight: about 200g
Connector: coaxial cable FME-J RG-174A / U 2m
installation method: Magnetic
Color: white, black,

Comments are closed.