Eerste MD-2017 portofoons in Nederland

Bron: hamnieuws.nl

We kregen een foto van Ruud toegezonden. Hij heeft vrijdag de eerste TYT MD-2017 (Retevis RT82) portofoons binnengekregen. Deze dual-band portofoon werkt zowel analoog als op DMR. Door een groot geheugen is er ruimte voor 3.000 kanalen. Wie denkt dat deze niet vol te krijgen zijn, moet eens met Robert (PC5E) praten, die zijn codeplug al klaar heeft met liefst 2998 kanalen. Dit heeft hij voor elkaar gekregen door alle Nederlandse, Belgische en Duitse analoge en digitale repeaters te programmeren. Wie snel van start wil gaan kan dus direct beginnen.

Een programmeerkabel wordt (tijdelijk) gratis meegezonden, zo laat Ruud (PE1OPG) weten. De voorraad is wel beperkt. Ergens eind juli / begin augustus verwacht de leverancier pas zijn tweede batch met de nieuwe zendontvangers te mogen ontvangen van de fabrikant. De zendontvanger heeft een ‘dual standby’ functie en kan dus op beide banden tegelijk luisteren. Daarnaast is er ruimte voor 10.000 contacten, maar inmiddels is er een upgrade verschenen die hier 100.000 van maakt.

Bamiporto.nl zal (voorlopig) de Retevis MD82 uitleveren. Deze is identiek aan de TYT MD-2017 met uitzondering van de antenne. De antenne van de MD82 is steviger doordat de straler precies in het midden zit.

Comments are closed.