Dag voor de RadioAmateur 2018 Ijsselhallen Zwolle

Op zaterdag 3 november 2018 zal de Dag voor de Radio Amateur voor het eerst in de Ijsselhallen in Zwolle plaatsvinden. En net zoals vorig jaar hebben we weer een stand waar van alles te doen is. Dit jaar is de stand te vinden op locatie C02. De hal gaat open om 9.00 uur!

We vieren op deze dag het driejarig bestaan van het Nederlandse BrandMeister netwerk. Precies drie jaar geleden hebben op de DvdRA de repeater sysops het startsein gegeven voor BrandMeister Nederland. Veel sysops zullen aanwezig zijn om het BrandMeister netwerk te promoten.

Evenals voorgaande jaren is Robert, PD0PVL aanwezig en zal Rob PD0DIB zijn custom displays voor de MMDVM demontereren. We willen het gebruik van digitale apparatuur iets breder trekken en er zal een live demo van de ADALM-Pluto en de Mini Tiouner Express te zien zijn in een ATV opstelling.

Op deze dag zal het ID-team olv William, PE1BMM “on the fly” CSS7 ID’s verstrekken. Koop je een DMR set op de beurs dan kan je dus met een kant en klaar systeem naar buiten lopen!

Natuurlijk komt ook Guus, PE1PLM met zijn DVMEGA multimode hotspot, MyDV en BlueDV en Bluestack. Verder hopen we ook David PA7LIM te ontmoeten de maker van de BlueDV software voor Android, IOS en Windows.

Diverse SysOps zullen de stand bemannen en gebruikers van het DMR-netwerk kunnen hun apparatuur kosteloos laten updaten. Ook zullen er leden van het Hobbyscoop team en de HAMNET-crew aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en is er wat apparatuur te zien.
De repeater van PI2NOS is natuurlijk ook weer present en zal de verbindingen verzorgen vanaf de DvdRA

Al met al genoeg te zien, naast de presentaties die aangekondigd zijn is er, de radiomarkt, de zelfbouw- tentoonstelling en natuurlijk het belangrijkste: het weerzien van oude bekenden.

Toegangskaarten voor de Dag voor de Radio Amateur kosten dit jaar 9 euro met een VERON pas 8 euro, maar VERON-leden kunnen deze ook in de voorverkoop bestellen via de lokale afdelingssecretaris a 7 euro. Dat scheelt ook nog eens een keer wachten aan de kassa. Let op: De voorverkoop is enkel in de maanden juli/augustus, dus meld je tijdig bij de afdeling mocht je van deze actie gebruik maken.

Namens de vele repeater beheerders van Nederland, BrandMeister, en de vrienden van de bovenregionale repeaters PI2NOS, PI3UTR, HAMNET en Stichting Hobbyfonds SCOOP, tot 3 november a.s. in Apeldoorn.

Comments are closed.