Aankondiging nieuwe Repeater Flevoland

Na lange afwezigheid van een repeater in Flevoland en een speurtocht naar een geschikte locatieNa lange afwezigheid van een repeater in Flevoland en een speurtocht naar een geschikte locatie hebben we toestemming gekregen om een repeater te plaatsen op de Eurotoren in Almere. De Eurotoren is gelegen aan de Landdrostdreef in Almere, direct naast het treinstation Almere Centrum en is één van de hoogste locaties in Almere.

Doelstelling

Het is gebleken in de afgelopen jaren, door het gebruik van digitale techniek en het verdwijnen van de repeater PI2FLD, er versplintering optreed onder de zendamateurs van Flevoland en omstreken.

Na het verdwijnen van PI2FLD is een centrale ontmoetingsplek met een goede dekking een wens van vele zendamateurs.

Het terugkeren van een repeater in Flevoland komt het experimentele karakter van het zendamateurise ten goede. Daarnaast is er een sterke behoefte aan het sociale contact tussen de zendamateurs in de regio. De nieuwe repeater kan in deze behoefte voorzien.

Afbeelding Eurotoren

Locatie

De Eurotoren is direct gelegen naast het centraal station midden in Almere. Dit iconische kantoorgebouw bestaat uit 20 verdiepingen en behoort met een hoogte van 77 meter tot de hoogste gebouwen van Almere.

Afbeelding locatie

De Repeater

Er is een DMR repeater met cavity filters beschikbaar gesteld door een mede zendamateur. Om het lokale karakter van de Flevolandse Repeater te kunnen borgen willen we gebruik maken van een afwijkende instelling.

Tijdslot 1 – Talkgroup 9: Lokaal

Tijdslot 2 – Talkgroup 204: Brandmeister

Tijdslot 1 is niet gekoppeld aan een netwerk en doet daadwerkelijk alleen dienst als repeater.

Daar iedere zendamateur wel beschikt over een hotspot zien we geen toegevoegde waarde aan een volledige koppeling op Brandmeister. Voor mobiele stations, welke op het Brandmeister netwerk Talkgroup 204 willen werken, is er een uitwijk mogelijkheid naar tijdslot 2.

Afbeelding Repeater

Stichting

Om de continuïteit van de Repeater te borgen en vanuit juridische overwegingen alsmede een transparant beheer van sponsorgelden is er voor gekozen om een Stichting op te richten.

Crowdfunding

Met het beheren en onderhouden van een repeater, en voor het oprichten van een stichting, zijn kosten gemoeid. Inmiddels bezitten wij een Hytera repeater en diverse aanverwant materiaal . Dit is echter niet genoeg. Vooral in het eerste jaar zullen er aanloop kosten zijn.

Aanloopkosten administratie:

− Oprichten stichting

− Registreren repeater Agentschap Telecom

Aanloopkosten materiaal:

We hebben al veel toezeggingen ontvangen voor het aanbrengen van materiaal voor de installatie van de repeater. Hier zijn we heel blij mee. Wat we nog nodig hebben:

− Coax (exacte lengte moet nog worden bepaald)

− N Connectoren

− Op afstand bedienbare schakelaar (GSM)

− Materiaal voor het aansluiten op het aarde netwerk van het gebouw.

− Stroomkabel

Noodzakelijk voor de koppeling met Brandmeister.

− UTP kabel (voor buiten)

− Microtik WiFi schotel (voor koppeling Hamnet)

− Switch

Daarnaast de lopende kosten voor een verzekering, afname van de stroom, registratie Agentschap Telecom en een website.

Voor de financiering zijn wij op zoek naar sponsers en donateurs. Ziet u dit project zitten en wilt u bijdragen in de kosten dan is dit mogelijk.

Het rekening nummer is: NL79INGB0004810380 t.n.v. W. Sta van Uiter o.v.v. Repeater Flevoland.

Sponsoren en donateurs krijgen een vermelding op de website.

Met vriendelijke groet,

73’s

Co van Leeuwen PA5CC

Loui Kuperij PD1LOI

Dick Vos PH0DV

Guido Visser PE1ROX

Comments are closed.