Een terugblik op 2019

Nog een paar dagen en dan is het 2020. Het afgelopen jaar was een roerig jaar voor Stichting Scoop Hobbyfonds. Met name PI6ATV is behoorlijk geplaagd door glasvezel problemen op de Gerbrandy Toren tussen de cabine op 220 meter en de apparaten ruimte op 80 meter. Diverse systemen waren hierdoor soms of voor langere tijd off-air of buiten werking. Inmiddels is de oorzaak van de problemen gevonden, maar helaas is voor reparatie het installeren van een nieuwe glasvezelkabel noodzakelijk, en dat heeft wat voeten in de aarde.

systemen op 80 meter

Wat ook niet onopgemerkt is gebleven is de verminderde beschikbaarheid van onze populaire landelijk dekkende co-channeling repeaters PI2NOS en PI3UTR. Deze repeaters maken dankbaar gebruik van uitzonderlijke opstelpunten die aan ons beschikbaar zijn gesteld. Veranderende omstandigheden en werkzaamheden zorgden ervoor dat we de belangrijkste opstelpunten lange tijd niet konden gebruiken, en we zijn hard bezig met het vinden van een oplossing voor deze situatie. Inmiddels is de zender voor PI3UTR en PI2NOS in Goes weer in werking gesteld, en daarmee zetten we weer een stap in de goede richting.

Een van de belangrijkste locaties voor PI6ATV, PI2NOS en PI3UTR is natuurlijk de Gerbrandytoren, die ook dit jaar weer als grootste kerstboom van Nederland staat te schitteren in IJsselstein. Nieuwe veiligheidseisen, beperkte toegang en natuurlijk het optuigen van de kerstboom zorgen voor vertraging bij de werkzaamheden in “de toren”. Hierdoor zijn ook de digitale repeaters PI1UTR (D-star, DMR en C4FM) zeer beperkt bereikbaar.

een ruwe landing mocht de pret niet drukken

Gelukkig ondervond de jaarlijkse ballonvossenjachtniet veel hinder van deze problemen en kijken we terug naar een zeer geslaagd evenement met een grote opkomst een veel nieuwe gezichten.

We hopen volgend jaar er een mooi jaar van te maken met leuke experimenten en ideeën, waarbij we die ene mopperkont met klachten over deze belangeloos beschikbaar gestelde dienst maar even zullen negeren.

Wakker blijven onderweg

De vrijwilligers van Stichting Scoop Hobbyfonds doen al het werk geheel belangenloos en steken hier veel tijd, geld en moeite in. We reizen stad en land af om een probleem te verhelpen. We zien graag dat onze systemen op een positieve manier gebruikt worden en zendamateurs met elkaar in contact brengen om zo de hobby op een leuke manier levend te houden. Wil je hierbij helpen? Dat kan bijvoorbeeld door het doen van een donatie, sponsoring, helpen bij de diverse experimenten of gewoon door op een nette manier gebruik te maken van onze systemen.

Namens het bestuur van Stichting Scoop Hobbyfonds wensen wij iedereen een mooi, gezond en stralend 2020.

Comments are closed.