PI1MEP DMR en D-STAR voorlopig QRT

Op woensdag 12 augustus heeft er een grote brand gewoed bij wegrestaurant de Lichtmis. Bij ons amateurs bekend van de Radiomarkt. Een aantal repeaters staan op het terrein van dit wegrestaurant. De beide DV repeaters en een analoge 23cm repeater. De analoge 70cm repeater van het PI2NON netwerk staat aan de overkant bovenop de oude watertoren ‘ de Koperen Hoogte’.

De brand heeft gelukkig de reclamezuil, waarop de repeaters en antennes staan, niet bereikt, maar de stroomvoorziening is helaas afgeschakeld. Hierdoor zijn alle systemen uitgevallen en ook de HAMNet verbindingen.

Voorlopig zal de stroom er niet weer opgezet worden omdat er eerst een keuring moet plaatsvinden. We gaan als gasten daar natuurlijk niet op aandringen, want de fam. Huisman heeft wel grotere zorgen op dit moment. Daarom zullen de repeaters worden opgehaald en zo mogelijk op een andere plek weer in de lucht komen. Voor de 23cm analoge repeater is dit reeds gebeurd.

We zullen jullie via HAMDigitaal op de hoogte houden.

Verder wensen we de familie Huisman en personeel veel sterkte voor de toekomst.

Boeing 767-432ER – Delta Airlines (N828MH)

Comments are closed.