DMR ID via RadioID.net

Met ingang van vanmorgen is https://register.ham-digital.org/ down.

Dit betekent dat nieuwe DMR-ID aanvragen niet meer via ham-digital.org gedaan kunnen worden, het in Duitsland draaiende backend is zeer verouderd en daarom is besloten door Hans DL5DI, de huidige database over te laten zetten naar RadioID.net welke in Canada is gehuisvest. Glen, VE9VLN is de beheerder en bouwer van deze zeer uitgebreide portal.

Afgelopen zaterdagavond hebben alle DMR-admins van de EU, waaronder ik dus ook, een on-line training gehad over het gebruik van deze portal. As we speak is Glen bezig alle EU DMR-registraties te importeren in RadioID.net volgens een vooruit gestippeld werkplan.

Alles alles soepel verloopt kunnen nieuwe DMR-ID aanvragen met ingang van dit weekend weer gedaan worden, maar dan dus via RadioID.net

Dit betekent ook dat een ieder die een DMR-ID heeft voortaan zelf een aantal zaken kan wijzigen, bijv. als je een nieuwe call hebt gekregen.

Glen heeft cybersecurity van RadioID.net hoog in het vaandel staan, het is zijn vak. Iedere amateur kan dus alleen bij zijn eigen record, zodat misbruik uitgesloten is.

Ongetwijfeld zullen we de komende week tegen onvoorziene zaken aanlopen, dus heb geduld als een vraag niet direct beantwoord wordt, ook voor ons Admin’s is alles nog nieuw.

73’ William

Comments are closed.