D-Star Ronde vanaf 3 februari op Module V

pd365_ID51-300x298De D-Star en DMR platformen maken een bloeiende tijd mee. Vanaf 25 januari is het mogelijk te communiceren tussen de twee netwerken. De koppeling ligt tussen D-Star DCS-reflector 007 module V en reflector 4504 op Tijdslot 2 Talkgroep 9 van het DMR. Na overleg binnen de gelederen van D-Star gebruikers is besloten de D-Star Ronde, die iedere dinsdagavond om 20.30 uur wordt gehouden, te  verplaatsen van module B naar Module V. Hierdoor wordt het mogelijk voor DMR gebruikers om mee te luisteren en in te loggen op de D-Star Ronde. Vanuit de DMR gebruikers wordt er positief gereageerd op dit initiatief. Dit “cross platform” gebruik versterkt immers datgene wat we graag doen namelijk het gebruiken van digitale radio. PI1UTR, PI1DRA en PI1AMS zullen standaard gekoppeld worden aan reflector 4504 op Tijdslot 2 Talkgroep 9. De overige repeaters zullen handmatig moeten worden gekoppeld aan deze reflector. Na 15 minuten vallen zij terug op hun standaard repeater. Hoe dit in de praktijk uitpakt zal proefondervindelijk moeten worden vastgesteld. Wij wensen Bert PE1KZU en zijn team succes toe met de Ronde. Meer info op www1.nlreflector.nl

Geef een antwoord