C4FM, DMR of D-Star wat is dat eigenlijk?

DstarDMRC4FMDMR en D-Star zijn reeds ingeburgerde begrippen in de radioamateur wereld. C4FM (System Fusion) doet zijn intrede met nieuwe repeaters en Coevorden en Hilversum. Binnenkort volgen er nog meer C4FM repeaters in het midden van het land die gekoppeld zullen worden in de “Netherlands-C4FM” room. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze “Quality Modes”? Op de website van CharlotteDstar.org trof ik de volgende presentatie aan. Deze presentatie is recent gemaakt door Roland W9HPX. Hij legt duidelijk de verschillen tussen de systemen uit. Hieruit blijkt dat ze eigenlijk niet vergelijkbaar zijn en ieder hun eigen kwaliteiten hebben. Gewoon gebruiken dus die systemen! De totale presentatie tref je hier in PDF aan en hieronder in JPEG formaat.
Tech Spec Comparison

Hieronder de presentatie in JPEG formaat!

 

Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_01 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_02 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_03 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_04 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_05 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_06 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_07 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_08 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_09 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_10 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_11 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_12 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_13 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_14 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_15 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_16 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_17 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_18 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_19 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_20 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_21 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_22 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_23 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_24 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_25 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_26 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_27 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_28 Comparison of AmateurRadioDV_Pagina_29

Geef een reactie