Nieuwe Hytera codepluggen PD785(G) en MD785(G)

Maastricht-walmuurVanaf donderdag 25 februari 2016 zijn de nieuwe, op de Nederlandse DMR-gebruikers gerichte, codepluggen voor de Hytera PD785G én MD785G beschikbaar via www.DMR-Limburg.nl/codepluggen (de PD785G-versie ook via hamdigitaal.nl).

Wat is er bijzonder aan deze codepluggen ?

1. De codepluggen zijn gebaseerd op de nieuwste firmware én CPS-software. Indien je dus gebruik wilt maken van een van deze nieuwe codepluggen, dan dien je jouw terminal (=portofoon of mobilofoon) eerst te voorzien van de nieuwe firmware én zal je de codeplug m.b.v. de nieuwe CPS-software naar jouw terminal te schrijven.
Meer details over de (installatie van de) nieuwe firmware én CPS, zijn te vinden op https://www.hamdigitaal.nl/?p=5350.

2. De PD785(G) ‘start’ nu telkens op hetzelfde kanaal.
Deze functionaliteit was al langer beschikbaar voor een deel van de Hytera DMR-transceivers (o.a. de MD785/MD785G), en is nú dus ook als gevolg van de nieuwe firmware/CPS voor de PD785(G) beschikbaar.
Standaard start de PD785(G) nu op i.c.m. het kanaal PI1ZLB – NL (dit is dus Talkgroup 204 / Tijdslot 1), maar dit opstartkanaal is uiteraard aan te passen.

3. De contactlijst is bijgewerkt.
Omdat de contactlijst van de MD785(G) en PD785(G) maximaal 1023 (!) geheugenplaatsen omvat, is deze een aantal weken geleden al ‘volgelopen’ waardoor de ID’s van de nieuwe DMR-gebruikers geen plekje meer konden krijgen in de codeplug. Het gevolg hiervan was dat van de betreffende nieuwe DMR-gebruikers alleen de DMR (Radio-)ID op het scherm verscheen wanneer zij de PTT indrukten. Wij hebben voor de korte termijn een oplossing bedacht : de ID’s die al geruime tijd niet meer zichtbaar (lees : niet meer actief) zijn geweest op het DMR-dashboard, zijn uit de contactlijst verwijderd. Hierdoor hebben we wat ruimte gecreëerd in de contactlijst, maar het is goed te vermelden dat dit een voorlopige én experimentele oplossing betreft aangezien we niet weten of dit mechanisme ook in de toekomst goed blijft werken omdat (gelukkig) het aantal DMR-gebruikers in Nederland nog altijd behoorlijk groeit.

Zodat je makkelijker kunt herkennen dat je de juiste codepluggen downloadt, is in de bestandsnamen de nieuwe versie van de firmware (7.06.05.002) en CPS (7.06.02.006 EM5) verwerkt.

De codepluggen zijn uitvoerig getest en, zoals gebruikelijk, ‘steady as a rock’, dus je kan met een gerust hart gaan experimenteren. Have fun on the DMR-network !

Een hartelijke groet, Paul (ON2PCO) en Hans (PG9H).

Comments are closed.