Nog 2 dagen tot de Ballonvossenjacht 2017

Over 2 dagen vindt de 39e Landelijke Ballonvossenjacht plaats. De organisatie is druk met de laatste voorbereidingen. Dit jaar is er een grote wijziging in het spelelement. De ballon zal niet opgelaten worden vanaf het KNMI-terrein in De Bilt maar op een nog nader te bepalen plek in Nederland. Daarmee is weer een gelijk speelveld ontstaan voor iedere deelnemer. De berekenaars krijgen het nakijken.

Voor ieder team dat op de landingsplaats verschijnt is een aandenken in de vorm van een medaille beschikbaar. Dus ook als je pas een uur na de landing als 50e de landingsplek weet te vinden is er een prijs. Naast de medailles worden er ook enkele Ballonvossenjacht tassen verloot onder de deelnemers.

Wie niet actief aan het jagen gaat kan passief vanuit de shack deelnemen door je in te melden op PI2NOS, PI3UTR of het HF-station op de 80/40-meter band. Ook zullen er weer live beelden vanuit het commandocentrum en de ballon te zien zijn op (de stream van) PI6HVS. Radio Club ’t Gooi (PI4RCG) zal in de middag haar deuren openen voor publiek.

Meer info: ballonvossenjacht.nl.

Comments are closed.