Dag voor de RadioAmateur 2017

Op zaterdag 4 november 2017 zal de Dag voor de Radio Amateur in Apeldoorn plaatsvinden. En net zoals vorig jaar hebben weer een stand waar van alles te doen is.

dvdramapWe vieren op deze dag het tweede jarig bestaan van het Nederlandse BrandMeister netwerk. Precies twee jaar geleden hebben op de DvdRA de repeater sysops het startsein gegeven voor BrandMeister Nederland. Yentel, ON3YH en vele sysops zullen aanwezig zijn om het BrandMeister netwerk te promoten.

Robert, PD0PVL zal aanwezig zijn met zijn gloednieuwe RFinder M1 UHF DMR Android radio .

Op deze dag zal het ID-team olv William, PE1BMM “on the fly” CSS7 ID’s verstrekken. Koop je een DMR set op de beurs dan kan je dus met een kant en klaar systeem naar buiten lopen!

Natuurlijk komt ook Guus, PE1PLM met zijn DVMEGA multimode hotspot, MyDV en BlueDV en Bluestack. Verder hopen we ook David PA7LIM te ontmoeten de maker van de BlueDV software voor Android, IOS en Windows.

Een nieuw gezicht op de stand is Rob, PD0DIB die met custom software voor TYT en Retevis en een demo opstelling van de PiStar | MMDVM aanwezig zal zijn.

Diverse SysOps zullen de stand bemannen en gebruikers van het DMR-netwerk kunnen hun apparatuur kosteloos laten updaten. Ook zullen er leden van het Hobbyscoop team en de HAMNET-crew aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en is er wat apparatuur te zien.
De repeater van PI2NOS is natuurlijk ook weer present en zal de verbindingen verzorgen vanaf de DvdRA

Al met al genoeg te zien, naast de presentaties die aangekondigd zijn is er, de radiomarkt, de zelfbouw- tentoonstelling en natuurlijk het belangrijkste: het weerzien van oude bekenden.

Toegangskaarten voor de Dag voor de Radio Amateur kosten dit jaar 9 euro met een VERON pas 8 euro, maar VERON-leden kunnen deze ook in de voorverkoop bestellen via de lokale afdelingssecretaris a 7 euro. Dat scheelt ook nog eens een keer wachten aan de kassa. Let op: De voorverkoop is enkel in de maanden juli/augustus, dus meld je tijdig bij de afdeling mocht je van deze actie gebruik maken.

Namens de vele repeater beheerders van Nederland, BrandMeister, en de vrienden van de bovenregionale repeaters PI2NOS, PI3UTR, HAMNET en Stichting Hobbyfonds SCOOP, tot 4 november a.s. in Apeldoorn.
img_5719

Ham Radio Convention 2017

On November 4th 2017 from 9.30-17.00 in the Americahal in Apeldoorn, The Netherlands

On November 4, 2017, the 57th Ham Radio Convention (Dag voor de RadioAmateur, DvdRA) will again take place in The Netherlands. Organiser is VERON, the Dutch radio society. Besides the official part, “the Radio Amateur of (last) year 2016”, supported by the Scientific Radiofonds Veder will be nominated, and several lectures will be given. The homebrew exhibition, the AMRATO (Amateur radio equipment sales), and of course the VERON Components market (flea market). Several commissions and working groups are presenting their selves, we also again have a youngsters place. On this page you will find a brief overview of all you can find on November 4, in the Americahal in Apeldoorn, the Netherlands.

Funkamateur Treffen 2017

4. November 2017 von 9.30-17.00 Uhr, in die Americahalle in Apeldoorn, Die Niederlande

Am 4. November 2017, findet das 57. Funkamateur Treffen in den Niederlande statt. Organisator ist VERON, der Niederländische Funkamateurverein. Nach der offiziellen Öffnung, findet die Verleihung des „Radioamateur des (letztes) Jahres 2016“, statt, von das Wissenschaftliche Radiofonds Veder. Desweiteren gibt es verschiedene Vorträge, die Selbstbau – Ausstellung, die AMRATO (Verkauf neue AFU-Geräte), und natürlich der Flohmarkt. Verschiedene Kommissionen und Arbeitsgruppen stellen sich vor, und es gibt auch wieder ein Jugend Platz. Auf diese Pagina eine kurze Auswahl was man am 4. November erleben kann.

 

Comments are closed.