Let op! Ignition Sense staat aan!

Op verzoek van Carel PA3EHA plaats ik het volgende bericht!

Met enige regelmaat komt het volgende probleem meen een Hytera radio boven drijven. Zo ook bij deze amateur!

Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad, tot afgelopen week. Ik heb in mijn Hytera MD785G de nieuwe firmware geladen met de nieuwe codeplug (de gegevens onderaan de tekst).

Nu, als ik de set aanzet, wil het schermpje opstarten en zie ik nog net Hytera in beeld verschijnen voordat de set zichzelf weer uitschakeld.
Met de programmeerkabel kan ik in de stand DL wel gewoon de set uitlezen en opnieuw “upgraden”. Downgraden gaat helaas niet want dan krijg ik te lezen dat er een nieuwere versie in zit. Hij stopt dan ook met updaten. De set kan dan ook gewoon aan, voorzover er over “aan” gesproken kan worden (ring van de knop brand rood -> zoals gebruikelijk)
In de CPS stand kan ik geen code pluggen laden omdat de set uit gaat na opstarten.

Wie o wie kan mij helpen de set weer aan de praat te krijgen.

Dit probleem is ontstaan doordat de optie “Ignition Sense” is aangezet in de codeplug. Deze optie is alleen noodzakelijk als je de radio hebt ingebouwd in een voertuige en je wilt dat deze aan gaat bij het starten van het voertuig.

Je krijgt dit probleem opgelost door een spanning te zetten op pin 26 van de accessory connector op de radio. De radio start dan weer gewon op en kan je deze optie weer uitzetten in de codeplug en deze weer naar de radio schrijven. De gehele procedure vind je hier!

Comments are closed.