Nieuwe Master Software Hytera Netwerk

Master11-1-2015Vandaag is om 11.00 uur nieuwe Mastersoftware geïnstalleerd waaraan de 14 Hytera repeaters gekoppeld zijn. Dit is de vijfde update van de Mastersoftware sinds 1 oktober toen het netwerk aanzienlijk meer functionaliteit heeft gekregen. De nieuwe versie heet DMR+ MASTER 5.03 Windows 64Bit Build: 00C-001. Deze versie betreft een testversie.
In deze versie worden als je bijvoorbeeld in Tijdslot 1 Talkgroep 204 spreekt alle andere Talkgroepen op dit Tijdslot voor 2 minuten geblokkeerd! Hiermee wordt het probleem voorkomen dat je QSO kan worden onderbroken of ontnomen. Dit gebeurd op de repeater waar je op dat moment over werkt zodra je overschakelt naar een andere repeaters wordt deze tijdsbegrenzing weer verwijderd.
Dit kan een oplossing bieden voor het probleem waarover is gerapporteerd in de vorige posting.
Ervaar je een verandering in het gebruik van het netwerk laat het ons dan weten via een reply op dit bericht.

Geef een reactie