Status update CS7000

DMR-DSTAR-Radio-CS7000Van Jerry Wanger CEO van Connect Systems Inc ontvingen we het volgende bericht:

Graag
 wil ik de geruchten dat er nooit een CS7000 zal verschijnen ontkrachten. De CS7000 bestaat uit verschillende onderdelen die afhankelijk zijn en de aandacht verlangen van veel andere mensen en mijzelf. Ik zal dit nader uitleggen.

De
hardware voor de CS7000 die eerder is ontworpen wordt nu geëvalueerd door Covalue om ervoor te zorgen dat er geen ontwerp fouten zijn gemaakt. Dit wordt ook gedaan door dezelfde mensen die werkten aan de CS700 en CS800. Omdat de CS700 en CS800 werden vertraagd, was het niet eerder mogelijk om de CS7000 hardware afgewerkt te krijgen zonder dat dit vertraging voor andere projecten zou opleveren. Nu dat die projecten in wezen klaar zijn, kan ik op Covalue druk uitoefenen om mijn hardware af te maken.

CS7000De CS7000 kan worden gezien als een combinatie van een  PC, geluidskaart, DMR coprocessor, en Vocoder coprocessor. In plaats van een PC gebruiken we een snelle 64 bit processor met ingebouwde floating point processor. De geluidskaart bestaat uit een A/D van de C5000 DMR coprocessor en een A/D ingebouwd in de 64 bit processor. De Vocoder bestaat uit de AMBE 3000R van DVSI en doet al de vocoder technologieën behalve de P25 Phase1

Het moeilijkste deel van dit project is het maken van de firmware. Hoewel ik nog niet klaar ben heb ik een goede start gemaakt. Mijn grootste probleem in het verleden is geweest dat ik te veel werd afgeleid door alle werkzaamheden binnen het bedrijf. Om dit probleem op te lossen heb ik Christopher Edwards (Chris) ingehuurd en die gaat het grootste deel van de ondersteuning van onze producten doen. Zijn roepnaam is KK6MLY en hij heeft ook een amateur Extra Class licentie.

Ik moet nu in staat zijn om veel van mijn tijd te besteden aan de ondersteuning van het ontwerp van de CS7000 en ik zal u meer informatie geven over wat er nog gedaan moet worden.

Het is mijn bedoeling om Covalue gebruiken om het DMR deel van de radio te maken met hulp van mezelf voor de hulpprogramma’s. Ik verwacht ook wat hulp voor het DSTAR deel van het ontwerp van derden te krijgen.

Ik waardeer alle aanbiedingen van mensen die de CS7000 willen Beta Testen, maar op dit moment is dit niet nodig.

CS7000 softOp dit moment is het product nog in de Research- & Development fase en er is nog geen exacte datum te geven wanneer de CS7000 is voltooid. Er zijn echter een aantal dingen over het project die met een hoge mate van zekerheid kunnen worden gezegd. 

DSTAR kan worden uitgevoerd in het bestaande hardware-ontwerp. De reden waarom ik ben er zeker van ben is dat het eerder is gedaan voor dit type microprocessor. Ik geloof dat de processor die ik gebruik iets sneller is dan degene die werd gedaan door iemand anders. DMR kan worden uitgevoerd met de bestaande hardware-ontwerp. De CS700 is een DMR set en de CS7000 is een upgrade van de CS700. In de CS700 werd de vocoder uitgevoerd in de firmware terwijl dit in de CS7000 met behulp van de AMBE 3000R chip zal gaan plaatsvinden. Analoog kan worden uitgevoerd met het bestaande hardware-ontwerp. Het is de vraag of we bepaalde analoge functies zoals DMTF decoderen en MDC1200 decoderen kunnen uitvoeren. Dit zal de hard- en software combinatie moeten uitwijzen. 

Pas nadat de eerste versie klaar is gaan we verder praten en denken over het implementeren van FUSION, NXDN, P25 Phase 1 en P25 Phase 2. De vraag is ook of deze protocollen kunnen worden geïmplementeerd?

FUSION
, NXDN en P25 Phase 2 gebruiken level 4 FSK en de AMBE 3000R Vocoder moet in staat zijn dit met de bestaande hardware te implementeren. Er is echter geen garantie of dit echt gaat lukken. Het is de vraag of het mogelijk is met het level 4 FSK modem en de bestaande hardware het Convolutie Coderen en Decoderen, CRC foutcontrole versleutelingscodes en een dozijn andere algoritmen met de microprocessor die wij gebruiken  te implementeren. Als de bestaande architectuur dit niet kan ondersteunen, dan zal in een toekomstige versie van de CS7000 de bestaande microprocessor vervangen worden door één met een snellere DSP.

P25 Phase 1 zal in de Vocoder moeten worden gedaan door de firmware omdat de bestaande AMBE 3000R geen IMBE ondersteunt

Ik ben er zeker van dat alle verschillende formaten kunnen worden gedaan met een snelle DSP-chip, waarom heb ik deze dan niet geplaatst in de oorspronkelijke CS7000? Het antwoord is simpel, zowel Hytera en Kirisun hebben er meer dan vijf jaar over gedaan met een grote staf van ingenieurs om te komen tot een op het DMR-algoritme gebaseerd product en het verkopen hiervan. Wij zijn een veel kleiner bedrijf en kunnen we ons niet veroorloven om de aanpak van die de bedrijven te hanteren. Wij gebruiken een meer conservatieve aanpak die moet ons in staat stelt om dezelfde resultaten te bereiken, maar in een veel korter tijdsbestek.CS8000

Geef een reactie